Kuveyt'te kahve kültürü çok gelişmiştir.
Yalnız içilen kahvenin
rengi hemen hemen yeşildir.
Yeşil kahve çekirdekleri, kakule ve karanfil
ile karıştırılarak çekilir ve sonra su ile kaynatılır ve bu kahve için
özel olan çaydanlıkla servis yapılır.
Kuveyt'te herhangi bir eve gidildiğinde
hemen kahve ikram ederler.
Eğer bu kahve reddedilirse ev sahibi çok
alınır.
Bu nedenle kahveyi en az üç kere kabul edip içmek gerekir.
Kahvenin içinde eğer bir parça kahve içilmeden bırakılırsa bu artık
kahve istenmediğinin işaretidir.
Quahwat "Kakuleli Kahve"
hazırlama: 5 dakika
pişirme: 1 dakika kaynama, 20 dakika kısık
ateşte bekletme
6 adet tane kakule
1 su bardağı soğuk su
1/4 su bardağı sert aromalı siyah kahve
(kavrulup çekilmiş)
Kakuleleri biraz ezin ve yağsız olarak
kızdırdığınız tavada bir parça kavurun. Daha sonra havanda dövün. Soğuk
suyu bir cezveve koyun ve içine kakulelerle kahveyi ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısın ve kahveyi kaynamadan 20 dakika
baharat kokusunun kahveye sinmesi için bırakın. Daha sonra kahve
fincanlarının yarısına kadar doldurarak şekersiz olarak servis yapın.
Bu kahve çok aromalı ve koyu olduğu için
çok az miktarda servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder