28 Nisan 2013 Pazar

BAKIR YERİNE ÇANAK(PORSELEN) CEZVE

Artık devir değişti. Türk kahvesi bakır cezvede değil...

DHA
Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde, bugüne kadar genellikle bakırdan yapılan kahve cezveleri, artık çanaktan yapılmaya başlandı.

Çanak cezvelerle pişirilen kahvenin tadına doyum olmadığını söyleyen çanak ustası Hakan Özgül "Çanak cezvelere daha çok yerli turist grupları ilgi gösteriyor"diye konuştu. Çeşitli kullanım araç ve gereçlerinde toprak kullanarak, doğallığın bu yönde de yaygın hale getirmek istediklerini söyleyen çanak ustası Hakan Özgül, Avanos İlçesi’ndeki çanak atölyeleri ile fabrikalarda 500’ün üzerinde değişik türde çanak yapıldığını söyledi. Özgül, özellikle son günlerde genellikle bakır kaplardan yapılı cezvelerin yerini toprak ürünlerinin de alabilmesi için yaptıkları deneme ile çanaktan cezveleri ürettimlerini söyledi .Özgül, "Yapılan cezvelere karşı müşterilerin tepkileri genellikle olumlu. Yerli turist grupları çanaktan yapılı cezvelere ilgi gösteriyor. Kahvelerimiz çanak cezvelerde daha iyi bir damak tadı veriyor" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder