24 Nisan 2013 Çarşamba

Kahve Hazırlama ve Sunum Çeşitleri

Kahve Hazırlama ve Sunum Çeşitleri 

  • Türk Kahvesi – Telvesi ile servis yapılan tek kahve çeşidi
  • Mırra - Şanlıurfa'ya özgü, birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahve.
  • Espresso - Makine ile hazırlanan, koyu kavrulmuş, İtalya'ya özgü bir kahve türüdür.
  • Cappuccino – Espresso ve su buharı ile köpük haline getirilmiş süt eklenen kahve (köpük 2 santim kadar).
  • Caffe Lungo – Espresso’nun büyüğü denilebilir. Espressonun makinada daha uzun süreyle filtrelenmesidir.
  • Caffe Americano – Espresso’nun sıcak su eklenerek yumuşatılmış şekli
  • Caffe Latte – 40 ml Espresso'nun üzernine 80 derecelik sıcak sütün ilave edilmesi ve sütün üzerinde 2 cm kremamsı süt köpüğünün ilave edilmesi ile oluşur.%25 kahve %75 sütten oluşur.
  • Latte Macchiato – Sıcak süt ve süt köpüğünün üzerine espresso eklenerek yapılır. Temelde diğer tüm sütlü kahvelerden en buyuk farkı sütün kahveye değil, kahvenin sütün üzerine eklenerek yapılmasıdır.
  • Caffe Macchiato – Espresso’ya süt köpüğü eklenerek hazırlanan kahve.
  • Mocha – Latte’ye çikolata tozu veya şeker eklenmesiyle yapılan kahve.
  • Viennese – Espresso’ya çikolata ve krema katılarak hazırlanan Viyana usulü kahve.
  • Filtre Kahve - Orta kalınlıkla çekilmiş kahvenin bir genellikle bir kağıt filtre yardımıyla filtre edilerek demlenmiş kahve çeşididir.
  • French Press - Kalın çekilmiş kahvenin aynı ad verilen bir demleme kapında suyla karıştırılıp ucunda metal bir süzgeç olan pistonla filtre edilerek hazırlanan kahve çeşididir.
  • Cafe au lait – Fransızların sütlü filtre kahvesi. Sütü kahvesinden daha fazladır. 1/3 kahve 2/3 sıcak süt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder