Ben bugün keçiboynuzu tozlusunu içtim, hafif karamelizimsi bir tadı var.
Ben dünyada kişi başına en çok kahve içilen ülkede yaşıyorum. Eskiden de
çok severdim kahveyi, özellikle de filtre ve espresso kahveyi. Günde en
az 10 fincan içer, doğruyu söylemek gerekirse, kafein bağımlısı oldum
zaman içinde. Kafeinin azı karar, çoğu zarar; bunu herkes bilir. Ben de
kafein alımını azaltma yoluna gittim. Kafeini alınmış kahveler hiç tat
vermedi bana, bir dolu işlemden geçiyorlar üstelik. Kahve yerine geçen
hindiba ve bambu kahvelerini denedim, tatlarını beğenmedim. Bir dostum
keçiboynuzu (carob) kahvesini denememi önerdi. Bayıldım! Üç aya yakındır
hergün keçibornuzu kahvesi içiyorum, sütlü. İlk başlarda normak
kahveyle karıştırıyordum, artık vazgeçtim. Kendi tadı o kadar güzel ki! Tabii, bildiğimiz kahveyi
tamamen bırakmadım, günde bir sade espresso ya da latte içiyorum,
yetiyor bana.
Ekolojik olarak hazırlanmış (zaten doğada ekolojik olarak yetişiyor
keçiboynuzu) keçiboynuzu kahvem hemen hemen bütün marketlerde bulunuyor.
Araştırdım; keçiboynuzu cenneti olan Türkiye'de de bulunmakta
keçiboynuzu kahvesi. Denemek isteyenlere şiddetle öneririm. Pişman
olmayacacaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder