28 Nisan 2013 Pazar

BULGUR KAHVESİ


İlk kez 
yapıldı

Buğday üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden Türkiye'de çok tüketilen ürünlerden olan bulgurdan ilginç bir içecek yapıldı. Girişimci Mehmet Koçak, bulgur cipsi, bulgur tatlısı derken bulgurdan Türk kahvesi de yaptı.

Koçak, 20 yıl önce girdiklerini, son 5 yıl içinde de bulgurdan çeşitli ürünler elde edebilmek için  Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.
Bulguru, cips, tatlı, hazır karışım çiğ köfte, domatesli bulgur, sebzeli  bulgur olarak çeşitlendirdiklerini belirten Koçak, son olarak bulgurdan kahve  yapmayı başardıklarını ifade etti. 

Cipsi daha lezzetli hale getirmeye çalışırken farklı sonuçlar  aldıklarını, buradan hareketle bulgurun kahvesini yapmaya karar verdiklerini  anlatan Koçak, şöyle devam etti:
“Bulgurdan kahve yapabileceğimizi düşündük, üzerinde çalıştık ve güzel  bir içecek ortaya çıktı. Bulgur kahvesinin tadı da pişirimi de Türk kahvesiyle  aynı. Lezzet olarak da daha lezzetli diyebilirim. Tattırdığımız insanlar da aynı  ifadeleri kullanıyor. Bugüne kadar yaklaşık 200 kişiye bulgur kahve ikram ettik.  Kahvenin bulgurdan yapıldığını söylemediğimiz insanlar bunu fark edemedi.  Kahvenin bulgurdan yapıldığını söylediğimiz zaman ise bulgurun tadını aldıkllarını  dile getirdiler. Bu kahveyi içen herkesten olumlu dönüşler aldık.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder