![]() |
| Kavrulan kahve, soğutucuya aktarılarak soğutulurdu. |
![]() |
| Kahve, dibek ve havanlarda dövülürdü. |
Kavrulan kahve çekirdekleri, ağaçtan elle yontularak yapılmış kahve
boşaltma oluğu bulunan soğutucuya aktarılırdı. Kazıma tekniği ile üstüne
desenler işlenen benzersiz soğutucular Türk ağaç işçiliğinin en güzel
örneklerini oluşturur.
Öğütülmeye, diğer bir deyişle çekilmeye hazır kahve çekirdekleri dibek veya havanlarda dövülür ya da değirmenlerde çekilirdi. Dibek; ağaç, mermer veya taş malzemeden elle yontma tekniği ile, havan ise bronz döküm olarak üretilirdi.
Öğütülmeye, diğer bir deyişle çekilmeye hazır kahve çekirdekleri dibek veya havanlarda dövülür ya da değirmenlerde çekilirdi. Dibek; ağaç, mermer veya taş malzemeden elle yontma tekniği ile, havan ise bronz döküm olarak üretilirdi.
Kahveyi kavurduktan sonra en dikkat edilmesi gereken nokta,
çekirdeklerin soğutulmasıdır. Eğer kahve çekirdeklerini
kendi hallerine bırakırsanız, çekirdekler içlerine aldıkları ısı ile
kavrulmaya devam eder. Soğutma işlemi için özel bir makine
kullanabileceğiniz gibi eletrikli süpürge, saç kurutma makinesi gibi
aparatlarla kendi mekanizmanızı da yaratabilirsiniz.U
U



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder