24 Nisan 2013 Çarşamba

Yöreleriyle Ünlü Kahve Çeşitleri

Ethiopian Yirgacheff: Şarabımsı buruk tadı olan Etiyopya kahvesi.
 
Ethiopia Sidamo: Yoğun egzotik meyveler ve turunç tatları içeren Etiyopya kahvesi.
 
Rio Minas: Genellikle Türkiye'de ve balkanlarda türk kahvesi için sıkça kullanılan ekonomik bir Brezilya kahvesi.
 
Sumatran:Düşük asit dengesine sahip Endonezya kahvesi. İsli kokusu ve ve topraksı karamelimsi tadlarıyla meşhurdur.
 
Supremo: Kolombiya'da en kaliteli kahve kategorisine verilen addır.
 
Excelso: Kolombiya'da Supremo'ya göre daha küçük boyutlara sahip kahve çekirdeğidir. Filtre kahve harmanlarında sıkça kullanılır. Şekerli tatlara sahiptir.
 
Antigua: Guatemala'nın Antigua ovasında yetişen çikolatamsı ve baharatlı lezzetleriyle ön plana çıkan kaliteli kahvedir.
 
Tarrazu: Kosta Rika dünyanın en prestijli ve dengeli kahvelerini üretmektedir. Fındıksı, çikolatamsı tatlar içeren ve finca adı verilen çiftliklerde yetiştirilip işlenen bu kahve Tarrazu ismiyle bilinmektedir.
 
AA: Özellikle Kenya'da kahve hasatları bir arada toplanıp boyutlarına göre ayıklanır. En büyük boyutlara sahip çekirdeğe AA ünvanı verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder