24 Nisan 2013 Çarşamba

FİNCANDA PİŞEN Dibek kahvesi

Fincanda Pişen Dibek kahvesi
Bu kahvenin özelliği eski Osmanlı usulü pişirilmesi ,özel imalat dibek kahvesinin cezvede değil de direk ateşin üzerinde pişmesi. Şekerini, kahvesini, suyunu fincana katıp karıştırılması ve direk ateşin üzerine koyulup içime sunulması

Gönderilen Fotoğraf
Osmanlı Usulü Fincanda Pişen Dibek kahvesi Sizde benim gibi kahve tutkunuysanız sanırım sizin içinde Türk kahvesinin yeri ayrıdır.Bizim kültürümüzde neleri neleri simgeler,misafirververlik göstergesi,sohbetin en keyifli parçası,yorgunluğu alan mucize bir içecek:)Şimdi asıl konu bizim izmir'deki dibek kahvemiz geleneksel Türk kahvesi cezvede pişirilirken bizim izmirde fincandada pişirilir kısık ateşte yanan mangalın üzerine porselen fincan konuyor ve o inanılmaz köpüklü inanılmaz derecede sıcak kahve önünüze geliyor.İzmirde bulunursanız mutlaka deneyin derim.Ayrıca bizim izmirde çok meşhur paket halinde satılan dibek kahvelerinide burada yerinde içebilirsiniz.Ayrıca aromalılarıda var,kakuleli,bademli,siyah üzüm çekirdekli benim en sevdiklerim damla sakızlı ve çikolatalı olanlar:)ımmmm...Kemeraltında kahvelerinin satıldığı yerde kocaman ve tabii artık otomatik dibekleri görmeniz mümkün.hatta oraya yaklaştığınızı seslerden dahi anlayabilirsiniz:)gümm! gümmm !! ve oraya kadar gitmişken fincanda dibek kahvesi yapan yerlerden Asmaaltı cafe de mutlaka oturup bir fincan hüpletin pişman olmazsınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder