Fincanda Pişen Dibek
kahvesi
Bu kahvenin özelliği eski Osmanlı usulü
pişirilmesi ,özel imalat dibek kahvesinin cezvede değil de direk ateşin
üzerinde pişmesi. Şekerini, kahvesini, suyunu fincana katıp
karıştırılması ve direk ateşin üzerine koyulup içime sunulması
Osmanlı Usulü Fincanda Pişen Dibek kahvesi Sizde
benim gibi kahve tutkunuysanız sanırım sizin içinde Türk kahvesinin
yeri ayrıdır.Bizim kültürümüzde neleri neleri simgeler,misafirververlik
göstergesi,sohbetin en keyifli parçası,yorgunluğu alan mucize bir
içecek:)Şimdi asıl konu bizim izmir'deki dibek kahvemiz geleneksel Türk
kahvesi cezvede pişirilirken bizim izmirde fincandada pişirilir kısık
ateşte yanan mangalın üzerine porselen fincan konuyor ve o inanılmaz
köpüklü inanılmaz derecede sıcak kahve önünüze geliyor.İzmirde
bulunursanız mutlaka deneyin derim.Ayrıca bizim izmirde çok meşhur paket
halinde satılan dibek kahvelerinide burada yerinde içebilirsiniz.Ayrıca
aromalılarıda var,kakuleli,bademli,siyah üzüm çekirdekli benim en
sevdiklerim damla sakızlı ve çikolatalı olanlar:)ımmmm...Kemeraltında
kahvelerinin satıldığı yerde kocaman ve tabii artık otomatik dibekleri
görmeniz mümkün.hatta oraya yaklaştığınızı seslerden dahi
anlayabilirsiniz:)gümm! gümmm !! ve oraya kadar gitmişken fincanda
dibek kahvesi yapan yerlerden Asmaaltı cafe de mutlaka oturup bir fincan
hüpletin pişman olmazsınız...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder