25 Nisan 2013 Perşembe

YEŞİL KUVEYT KAHVESİ VE KAKULELİ KAHVE

Kuveyt'te kahve kültürü çok gelişmiştir.
Yalnız içilen kahvenin rengi hemen hemen yeşildir.
Yeşil kahve çekirdekleri, kakule ve karanfil ile karıştırılarak çekilir ve sonra su ile kaynatılır ve bu kahve için özel olan çaydanlıkla servis yapılır.
Kuveyt'te herhangi bir eve gidildiğinde hemen kahve ikram ederler.
Eğer bu kahve reddedilirse ev sahibi çok alınır.
Bu nedenle kahveyi en az üç kere kabul edip içmek gerekir.
Kahvenin içinde eğer bir parça kahve içilmeden bırakılırsa bu artık kahve istenmediğinin işaretidir.

Quahwat "Kakuleli Kahve"
hazırlama: 5 dakika
pişirme: 1 dakika kaynama, 20 dakika kısık ateşte bekletme
6 adet tane kakule
1 su bardağı soğuk su
1/4 su bardağı sert aromalı siyah kahve (kavrulup çekilmiş)
Kakuleleri biraz ezin ve yağsız olarak kızdırdığınız tavada bir parça kavurun. Daha sonra havanda dövün. Soğuk suyu bir cezveve koyun ve içine kakulelerle kahveyi ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısın ve kahveyi kaynamadan 20 dakika baharat kokusunun kahveye sinmesi için bırakın. Daha sonra kahve fincanlarının yarısına kadar doldurarak şekersiz olarak servis yapın.
Bu kahve çok aromalı ve koyu olduğu için çok az miktarda servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder