25 Nisan 2013 Perşembe

TARÇINLI KAHVE

Öncelikle kahve fincanınızı çıkarın ve tepsiye dizin. Yanına ufak bi bardak da su koymayı unutmayın. Hele bir de lokum da varsa ne ala!
Üç taşımda cezvede pişirme yöntemi için, 1 dolu tatlı kaşığı Türk Kahvesini cezveye koyun, üzerine 1 fincan su ve hafif şekerli seviyorsanız 1 çay kaşığı esmer şeker ekleyin. Tarçının güzel kokusu ve rayihası için 1 tarçın çubuğunu da 10 tur rendeleyin. Cezveyi ateşe koymadan evvel iyice karıştırın. Ateşe koyunca sadece 30 saniyede bir tur karıştırın. Kahve kaynarken, kenarları kabarmaya ortası çökmeye başlar küçük bir volkan dağının tepesi gibi. Köpüğün en fazla olduğu andır bu. 1 parmak yüksekliğinde, tüm fincanlara dökün.  Sonra cezveyi tekrar ocağa koyun, kahveyi bu döktüğünüz yere kadar taşırın yine, ama fincanlara dökerken önceki seferin tersi bir sıra izleyin. Üçüncü taşım için kahveyi bir kez karıştırın ve iyice köpürtün, öncesinde konulmuş köpükleri bozmadan fincanlara usulca ekleyin sonra.
1 dolu tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 çay kaşığı esmer şeker
Tarçın çubuğu rendesi
Eğer İkili telve kullanıyorsanız kahve, şeker ve tarçın rendesini ekleyin, ayrıca su koymanıza gerek yok, zaten Telve kendi suyunu ayarlayıp, piştiğinde de size haber verecektir.

iyi yapan biryerde içmek lazım. aksi türlü en sevdiğiniz şey bile olsa tiksinmenize yol açabilir.
az miktarda tarcin kullanilirsa kahvenin hem tadi yumuşayacaktır hem de lezzeti daha da bir artacaktır.
kesinlikle şeker yerine kullanılabilecek, muhteşem kahve çeşidi. bir ara tarçınlı bir starbucks kahvesi vardı dönemlik, o sebeple sardım, bırakamıyorum!
filtre kahve  yapıyorsanız, ince ince doğrayacağınız tarçın kabuklarını kahve ile birlikte makineye atarak deneyebileceğiniz kahve çeşididir. tarçın kabuğu yoksa toz tarçın da olur, ama o kadar iyi olmaz çünkü kahvenin suyuna geçen toz tarçın acı bir tad verecektir
içtiğim en lezzetli, aromalı kahve.tıpkı tarçınlı kek yerken yanında sade kahve içmek gibi.bir nevi ikisi bir arada, çok başarılı.
hayatta en sevdiğim şeylerden biri, atarsın kök tarçınını sıcacık kahvenin içine, oh mis, kışın bu bünye daha ne ister.
son zamanlarda sıklıkla içtiğim kahvedir.çok az süt ısıtıp üzerine bir çay kaşığı toz tarçın serpmeyi tercih ediyorum ben.yalnız tarçın şuruplu kahveyi denemeyin zira tüm kahve tadınızı kaçırabilir.
tadından ziyade kokusu için tercih edilen içi ısıtan mutluluk kaynağı içecek... Ama evde yapılanın içilmesi tiksinmenize neden olabilir
pişirirken çok yakmamanız gerekir. birde eğer kahve konusunda iyi değilseniz, miktarı ayarlayamamanız kahveyi acıtır. sakızlı kahve gibi. iyi tutturmak gerekir.
çok hoştur, sık sık denenmiştir, tavsiye edilir.bir kahve bağımlısı olarak tüm bağımlı kardeşlerime için diyorum.
griplere salepti, koca karı ilacıydı... hepsinden daha iyi gelen meşrubat...

MALZEMELER
1 fincan su
1 tatlı kaşığı tepeleme Türk kahvesi
Çay kaşığının ucuyla toz tarçın
İsteğe göre şeker (orta şekerli için silme 1 tatlı kaşığı şeker)
Yanında servis etmek için bir parça bitter çikolata

HAZIRLANIŞI
1 fincan çeşme suyu sıcaklığındaki su cezveye konur. Üzerine şeker, Türk kahvesi ve tarçın eklenir. Biraz karıştırılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Bu aşamada kahve karıştırılmaz. Üzerinde biriken köpüğü kaşık yardımıyla alınıp fincana dökülür. Geri kalan kısmı tekrar ocağa konup bir taşım kaynatıp fincana boşaltılır. Yanında bitter çikolatayla sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder