28 Nisan 2013 Pazar

GÜLLÜ KAHVE

Kayseri'de kurulan Abdullah Gül Üniversitesi ilginç bir yatırıma imza atarak ''güllü kahve'' üretiyor..

Abdullah Gül Üniversitesi'nin tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere üniversiteye özel “güllü kahve” üretilmesi planlanıyor.

Resmi olarak 21 Temmuz 2010'da kurulan ve temeli 26 Haziran 2011'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla atılan Abdullah Gül Üniversitesi'nin altyapı ve kurumsal kimlik çalışmaları sürüyor. Kayseri'nin Erciyes Üniversitesi'nden sonra ikinci devlet üniversitesi olan üniversitenin tanıtım faaliyetleri de devam ediyor.

Kayseri'de kurulan ve ülke çapında zincir oluşturan bir çay-kahve evi de üniversitenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çalışma başlattı.

Dünyanın farklı bölgelerinden getirttiği kahve çekirdekleriyle kendi özel harmanını oluşturarak Türk kültürüne özgü sunumuyla kahveseverlerin beğenisini kazanan Neşve Çay ve Kahve Evi, Abdullah Gül Üniversitesi için özel üretim yapmayı planlıyor.

Firma sahibi Şaban Emeklioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kahve yetişmediğini, ancak Türkiye'nin dünyada kendi adına kahvesi olan tek ülke olduğunu söyledi.

Kahvenin Türk kültüründe ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Emeklioğlu, Türkiye'deki kahve sektörünü elinde bulunduran yabancı firmalara karşı bu kültürü yaşatmak için kurduğu firmalarında özel kahve üretimi yaptıklarını belirtti.

“Özel gül aromalı kahve”

Kayseri'de kurulan Abdullah Gül Üniversitesi'nin tanıtım faaliyetleri çerçevesinde, kahve kültürünün yaşatılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Emeklioğlu, “Kendi özel harmanımızla oluşturduğumuz kahvelerimizle, kahve kültürünü yaşatıyoruz. 17 çeşit kahvemizde isteğe göre, damla sakızı, tarçın, çikolata, yasemin, salep, kayısı çekirdeği gibi aromalar katıyoruz” dedi.

Kahvelerde kesinlikle tatlandırıcı kullanmadıklarını, direkt ürünün kendisini öğüterek kahveye kattıklarını vurgulayan Emeklioğlu, “Kahve çeşitlerimiz arasında güllü, lokumlu kahve de var. Abdullah Gül Üniversitesi için de özel gül aromalı kahve üretmeyi planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın soyadından hareketle güllü kahve hazırlayacağız. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Üniversitenin tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak olan kahve için özel ambalaj tasarımı da hazırladık” diye konuştu.


Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı da üniversitenin kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında, Şaban Emeklioğlu'nun çalışmasını olumlu bulduklarını kaydetti.

Bu kapsamda, üniversiteye özel “güllü kahve” üretilmesinin planlandığını ifade eden Asyalı, “Kahve harmanı konusunda çalışmalar sürüyor. Hazırlanan kahve örneklerinin damak zevkini test etmeye çalışıyoruz. Misafirlerimize güllü kahve ikram etmeyi, öğrencilerimize bu kahveden hediye etmeyi ve tanıtım çalışmalarında bu kahveyi kullanmayı düşünüyoruz. Firmanın hazırladığı özel harman kahve beğenilirse bu fikri hayata geçireceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder