Kahve Hazırlama ve Sunum Çeşitleri
Kahve Hazırlama
ve Sunum Çeşitleri
- Türk Kahvesi – Telvesi ile servis
yapılan tek kahve çeşidi
- Mırra
- Şanlıurfa'ya özgü, birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahve.
- Espresso
- Makine ile hazırlanan, koyu kavrulmuş, İtalya'ya özgü bir kahve
türüdür.
- Cappuccino – Espresso ve su buharı ile köpük haline
getirilmiş süt eklenen kahve (köpük 2 santim kadar).
- Caffe Lungo – Espresso’nun büyüğü denilebilir. Espressonun
makinada daha uzun süreyle filtrelenmesidir.
- Caffe Americano – Espresso’nun sıcak su eklenerek
yumuşatılmış şekli
- Caffe Latte – 40 ml Espresso'nun üzernine 80 derecelik sıcak
sütün ilave edilmesi ve sütün üzerinde 2 cm kremamsı süt köpüğünün ilave
edilmesi ile oluşur.%25 kahve %75 sütten oluşur.
- Latte Macchiato – Sıcak süt ve süt köpüğünün üzerine espresso
eklenerek yapılır. Temelde diğer tüm sütlü kahvelerden en buyuk farkı
sütün kahveye değil, kahvenin sütün üzerine eklenerek yapılmasıdır.
- Caffe Macchiato – Espresso’ya süt köpüğü eklenerek hazırlanan
kahve.
- Mocha – Latte’ye çikolata tozu veya şeker eklenmesiyle
yapılan kahve.
- Viennese – Espresso’ya çikolata ve krema katılarak hazırlanan
Viyana usulü kahve.
- Filtre Kahve - Orta kalınlıkla çekilmiş kahvenin bir
genellikle bir kağıt filtre yardımıyla filtre edilerek demlenmiş kahve
çeşididir.
- French Press - Kalın çekilmiş kahvenin aynı ad verilen bir
demleme kapında suyla karıştırılıp ucunda metal bir süzgeç olan pistonla
filtre edilerek hazırlanan kahve çeşididir.
- Cafe au lait – Fransızların sütlü filtre kahvesi. Sütü
kahvesinden daha fazladır. 1/3 kahve 2/3 sıcak süt.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder