25 Nisan 2013 Perşembe

ALANYANIN BADEM KAHVESİ

badem kahvesi. Yöreye özgü bu kahve, badem, çitlembik ve keçiboynuzunun dibekte iyice dövülüp pişirilmesiyle hazırlanıyor.
Kuru bademin kabukları soyularak havanda un haline gelinceye kadar dövüldükten sonra Türk kahvesi usulünde pişiriliyor. Alanya’nın yöresel bir kahvesi olup bu bölgede sıklıkla tüketiliyor.

Datçalıların bademden yaptıkları bir kahve. Çok basit. Bademi yağsız bir tavada kavuruyorsunuz iyice. Kabuklarını soyduktan sonra da öğütüyor, toz haline getiriyorsunuz. Sonra da türk kahvesi gibi pişiriyorsunuz. epey bir miktar yapıp bir kavanozda saklıyorlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder