KARAMELLİ
FINDIKLI
VANİLYALI
ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI
İRİSH CREAM AROMALI KAHVE
HAZELNUT AROMALI KAHVE
MUZLU
FISTIKLI
KARPUZLU
KAVUNLU
DAĞÇİLEKLİ
BÖĞÜRTLENLİ
DAMLA SÜTLÜ
ÇİLEKLİ
NANELİ
KAKULELİ
KARADUTLU
ACI BADEMLİ
TARÇINLI
NARLI
HİNDİSTAN CEVİZLİ
CEVİZLİ
AHUDUDULU
DAMLA SAKIZLI
YABAN MERSİNİ
PORTAKALLI
BERGAMOTLU
VİŞNELİ
GÜLLÜ
KAYISILI
KEÇİBOYNUZLU
İSVİÇRE ÇİKOLATALI
YEŞİLÇAYLI
YASEMİNLİ
ŞEFTALİLİ
ANANASLI
BALLI
ANASONLU
BÖĞÜRTLENLİ
KİVİ
MANGO
YEŞİLELMA
ROM
ŞAM FISTIĞI
TEREYAĞLI
tibet'te, nepal'de yaygın bir kahve türü.
refakat ve karakol filotillası komodorluğu, refakat ve karakol gemileri grup komutanlığı çatısı altında (emir çakabey askeri limanı) santral operatörü olarak vatani görevimi ifa ederken, uzun kış gecelerinde santal dairesinde tafics konsolu başında tuttuğum nöbetlerimde uyanık ve dinç kalabilmek adına tükettiğim bol miktarda kahveyi toz krema ya da uzun ömürlü süt bulamadığım zamanlarda kahvaltıda gelen (ve genel olarak pek tüketilmediği için yemekhanenin bir köşesinde istiflenen) ufak tereyağları ile aromalandırırdım.
şimdi bu başlık vesilesiyle anımsadım da, aslında epeyce de güzel oluyordu yahu. kahveyi uzun ömürlü süt ve benzerleriyle aromalandırmaktan ziyade, su yerine kaynatılmış sokak sütü ile su kullanmadan yapılan kahveye en yakın tadı yakalayabileceğiniz yegane karışım bu şekilde elde ediliyor.
evde mocha pot la filtre kahve yapanlar için sütü ısıtırken (bir fincan kahve için yarım fincan süt) içine yarım çay kaşığı tereyağ koymaları ile müthiş sonuçlar alabilecekleri kahve türü
french press için de geçerli
Dave aspey’in yarattığı bulletproof markası, bu çeşidi üretirken tibet’ten ilham almış. kremalı bir dokuya sahip muhteşem bir fincan kahvenin beyin iyileştiren ve kanserle mücadele eden faydalarını öğrenince aspen, bu içeceği herkesle paylaşmak istediğini fark etmiş.
mrc yağıyla harmanlanan kahve çekirdekleri ve doğal otlarla beslenen ineklerin sütünden elde edilen tereyağının birleşimi konsantrasyonu arttırırken, uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. hatta bazı çalışmalar bulletproof tereyağlı kahvenin kilo vermeye yardımcı olduğunu bile gösterdi.
KAYMAKLI
KESTANELİ
KİRAZLI
ELMA ŞEKERİ AROMALI
KARANFİLLİ
ÇÖREKOTLU
UÇALIM
SARIMSAKLI ÇİKOLATLI
https://blog.khymos.org/2007/04/22/coffee-espuma-with-garlic-and-chocolate-tgrwt-1/
KARABİBERLİ
Fas usulü kahve
YUMURTALI
Vietnam, Norveç, İsveç ve Macar usulü en bilinenleri
ilk duyduğumda beni şok eden ancak tadınca müptelası olduğum kahve..norveç usulünde sade bir kahve iken vietnam usulünde yoğun kremalı içiliyor. hatta vietnam usulü için mozaik pasta harcının kahve ile iyice çırpılmış hali diyebilirim.
SÜTLÜ
SODALI
birkac kahve adi vererek orneklemek gerekirse:
kahve ------------------- lezzet ---------aroma ---------- son tat
authentic mocha java -----> sert --------> findikli ---------> surupsal
blue mountain -------------> tatli --------> baharatli -------> kalici
coral mountain ------------> tatli --------> ciceksi ----------> saf
ethiopian ------------------> limoni ------> floral -----------> sade
french roast ---------------> dumanli ----> cikolatali -------> buruk
hawaiian kona ------------> kremali -----> zengin -----------> saf
kenya aa ------------------> sarapsi -----> dumanli --------> kalici
la mariposa ---------------> kremali -----> floral, bal ------> orta
la sirena oaxaca ----------> tatli ---------> hafif findikli ---> olgun
sedoso de colombia -------> turuncgil ---> zengin --------> kalici
sumatra american roast ---> topraksi ---> tatli -----------> kalici
Bir fincan kahve çok soğuk bir günde, sıkıntılı ya da keyifli bir anda, dostlarla sohbette, uzun gecelerde kısaca her ortamda, her zamanda bize eşlik eder. Baş döndürücü kokusuna karşı koymak imkânsızdır onun. Geleneksel Türk kahvesi, bol köpüklü capuccino, çok sert bir esspreso ya da yüzlerce aromalı kahve; hepsi de mutlu etmek, uyandırmak, yatıştırmak yani her şekilde bize eşlik etmek için çok uzaklardan gelip fincanlarımıza giriveriyorlar.
Araştırmalara göre bugün Amerika nüfusunun yüzde 90‘ı, Almanya‘nın yüzde 77‘si, İtalya‘nın 75‘i ve Fransızlar‘ın yüzde 65‘i sürekli kahve içiyor. Türkiye‘de ise bu oran hazır kahveler dahil yüzde 10 oranında olmasına rağmen gün geçtikçe artıyor.
Türkiye‘de kahve kültürü artık yalnızca, bol köpüklü Türk kahvesinden ya da sıcak suyun içine bir kaşık atılan çabuk kahvelerden ibaret değil. Aromalısı, Amerikalısı, Endonezyalısı, Afrikalısı, kafeinsizi, serti... Bu kahvelerin hepsi artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.
Kahve makineleri, özellikleri ve fiyatları
Fiyatı: 108 milyon 500 bin lira.
Fiyatı: 135 milyon 800 bin lira.
Fiyatı: 32 milyon 200 bin lira.
Fiyatı: 35 milyon 500 bin lira.
Fiyatı: 33 milyon 300 bin lira.
Fiyatı: 41 milyon 250 bin lira.
Fiyatı: 32 milyon 200 bin lira
Fiyatı: 7 milyon 300 bin lira‘dan başlıyor
Fiyatı: 29 milyon 800 bin lira
Fiyatı: 8 milyon 500 bin lira
Kahveciler
Manhattan Gourmet Coffee: Aromalı kahve ile Amerika, Endonezya ve Afrika‘dan gelen çeşitli kahvelerin yanı sıra espresso, kafeinsiz ve filtre kahveler var. Aromalı kahvelerin 125 gram fiyatı 2 milyon 900 bin, diğerleri ise 2 milyon 750 bin ile 3 milyon 500 bin lira arasında. Adres: Bağdat Cad. Kazım Kulan Çarşısı No: 399/55, Şaşkınbakkal/İST Tel: (0216)3856653
John‘s Coffee World: Aromalı kahveler 3 milyon 500 bin lira, Afrika, Amerika, Endonezya, özel harman ve koyu kavurmalardan birçok çeşit kahve de var. Fiyatları 3 milyon 750 bin ile 5 milyon 250 bin lira arasında. Adres: Şakayık Sok. No:45/1-1 Nişantaşı Tel:( 0212)2338294
Bodum: Bodum‘da 7 gramlık kapsül Mocca 172.5 bin, Don Marca, kafeinsiz Mocca, Inde, Brezilya, Kolombiya, Etiyopya ve Kostarika kahvelerinin 7 gram kapsülleri 246 bin, 60 gram aromalı çekilmişler 1 milyon 850 bin, 500 gram çekirdek aromalı kahveler 9 milyon, 250 gram Inde, Kostarika, Kolombiya, Kenya AA çekirdek kahveler ise 4 milyon 100 bin lira. Adres: İst. Şaşkınbakkal Bağdat Caddesi ve Çiftehavuzlar, Nişantaşı ve Akmerkez, İzmir Alsancak, Bursa Asmerkez. Tel: (0216)3574207
Farklı kahve lezzetleri
Avrupa kahveyi Türkler‘den öğrendi
Kahvenin öyküsü 10‘uncu yüzyıla, Etiyopya‘ya dayanıyor. Kahvenin uyarıcı etkisinin anlaşılmasıyla Arap tüccarlar kahveyi Etiyopya‘dan Yemen‘e getirmişler. Ticaret için kahve yetiştirme olayı ise ilk olarak Yemen‘de gelişmiş. Zaman içinde Arap Yarımadası‘na yayılan kahveyi Türklere Yemen‘liler Avrupa’ya ise Kanuni Sultan Süleyman döneminde Venedikliler tanıtmış.
Aromalı Kahveler
FĞAI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder