8 Temmuz 2020 Çarşamba

ZENCEFİLLİ KAHVE


İhtiyacınız olan:
 Kaynamış su
 Sıcak süt
 3 yemek kaşığı kabaca öğütülmüş kahve çekirdeği
1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
 ¼ çay kaşığı öğütülmüş hindistancevizi
 1/8 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar
 ½ çay kaşığı öğütülmüş zencefil
 1 yemek kaşığı şeker pekmezi
Yapılışı:
 Su ve süt dışındaki tüm malzemeleri 0,3 litrelik kahve demleme makinasına koyun. Kaynayan suyu ekleyin ve bir tahta kaşığın sapıyla ya da bir yemek çubuğuyla karıştırın. Kapağını kapatın ve 4 dakika demleyin. Pistona bastırın ve kahveyi fincanınıza dökün. Tatlandırmak için istediğiniz miktarda süt ekleyin. Eğer bu tarifi filtre kahveyle hazırlamak isterseniz, önce kahveyi demleyip ardından baharatları ve pekmezi karıştırmalısınız. Bu karışımı fincanınıza süzün ve arzu ederseniz süt ekleyin. - - - - - -

Zencefilli Kahve

Suyu büyük bir cezveye alın, üzerine rendelenmiş limon kabuğu, zencefil, tarçın ve kakule ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve süzün. İçine espresso, toz şeker ve krema ilave ederek karıştırın. Kahveniz servise hazır.
Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz kakule
  • 1 çorba kaşığı expresso kahve
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı krema


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder