8 Temmuz 2020 Çarşamba

SÜTLÜ TÜRK KAHVESİ



Türk kahvesinin kendine has sert tadını yumuşatmanın en leziz yollarından biri süt ile pişirmek. Klasik Türk kahvesi ile aynı şekilde kolayca hazırlayabileceğiniz sütlü Türk kahvesi için tek yapmanız gereken, cezveye su yerine süt koymak.
cezvede süt, şeker ve türk kahvesi süt kaynayana kadar pişirilir. mutlaka ince belli bardakta servis yapılmalıdır. başka bişi kullanırsanız tadı değişir. lezzetini en iyi ince belli bardakta alırsınız. kahve bardağın dibine çöker. üstte sadece süt kalır. tadı nefistir. kahve falı bakamazsınız bununla.
sütün yağsız olması, kahvenin hafifçe soğuduğunda üzerinde kaymak tabakasının birikmesine engel olacaktır, tecrübe ile sabittir

bosnada içilen kahve türüdür. sadece süt miktarı fazlaca düşüktür. yapılan türk kahvesi fincana koyulduktan sonra 4-5 damla kadar süt koyulur, afiyetle içilir. bu arada kahvenin sade olması tercih edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder